navigatie overslaan

Nieuwe achtbaan RidderStrijd!

  • 2 minuten leestijd

Aan de horizon van Avonturenpark Hellendoorn verschijnt vanaf seizoen 2024 een extra blikvanger: de spectaculaire familie-achtbaan RidderStrijd. Bezoekers krijgen de kans RidderStrijd te testen vanaf 30 maart tijdens previewdagen, voordat de attractie op 27 april voor het grote publiek open gaat.

De achtbaan, met ‘luchtstrijdwagens’ die met bijna 50 kilometer per uur draaiend over de baan vliegen, vertelt het verhaal over de meedogenloze draak Balagos. Vier moedige dorpelingen gingen het gevecht met hem aan, en dat gevecht wordt nu gesymboliseerd in een echte rollercoaster, de vierde van het Avonturenpark. Door de combinatie van storytelling, spinnende voertuigen en de mate van thematisering wordt RidderStrijd een unieke toevoeging aan het Nederlandse pretparklandschap.

Vertraging

De realisatie van de attractie was een strijd op zich. “Ook wij hebben veel drempels moeten overwinnen om deze achtbaan hier werkelijkheid te laten worden”, lacht marketingmanager Danny van der Weel. “Door ons eisenpakket kwamen we diverse keren voor verrassingen te staan. We wilden en mochten daarin geen concessies doen, dus hebben we meermaals moeten besluiten de opening uit te stellen. Maar nu is het moment eindelijk daar dat onze gasten zélf onderdeel kunnen worden van deze epische RidderStrijd. Je volgende avontuur begint hier!”

Spectaculair slotstuk

RidderStrijd is een passend slotstuk voor een drieluik rondom het verhaal dat Avonturenpark Hellendoorn voor het hele themagebied schreef. Naast Drakennest en Balagos, twee attracties die al eerder openden, is RidderStrijd nu het laatste puzzelstuk van dit drieluik.

Feiten en cijfers RidderStrijd

Bezoekers die het ‘gevecht’ aan willen gaan, dienen minimaal 1 meter 20 lang te zijn. Na een stoere wachtrij, die geheel is aangekleed als middeleeuwse route, inclusief nieuw gecomponeerde muziek, komen de avonturiers aan in het opstapkasteel. Vanaf daar brengt één van de voertuigen ze naar 13 meter hoogte, waarna ze dalend, stijgend en spinnend aan hun lot worden overgelaten.

Omdat iedere rit daardoor anders is, kent RidderStrijd een grote herhaalwaarde. Het parcours is 420 meter lang. De besturing van de baan is ontwikkeld in samenwerking met elektrotechnisch installatiebedrijf U.W. Controls en keuringsinstantie TÜV Nederland. Door speciale aanpassingen aan de track en de kolommen is RidderStrijd een unieke achtbaan in de wereld.

Vanaf 30 maart is deze achtbaan als preview voor elke gast van het Avonturenpark te ervaren. De officiële opening zal plaatsvinden op Koningsdag, 27 april.