navigatie overslaan

Middenin het nieuwe Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal vind je Gemeente Hellendoorn. Gelegen in de unieke natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal. Met de vele oude gebruiken, cultuur maar ook outdoor, gezellige horeca, terrasjes, evenementen en vanzelfsprekende gastvrijheid van de bevolking. De perfecte uitvalsbasis om de prachtige omgeving, diverse activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken. Hieronder vind je een greep uit wat er hier allemaal te beleven is.

Cultuur in Hartje Hellendoorn

In het centrum van Hellendoorn kun je volop cultuur snuiven. Oude ambachten, de geschiedenis van ijs, een dorpswandeling of een vaartocht met de zomp brengen je terug in de tijd.
Natuurlijk mag ook een bezoek aan het Avonturenpark Hellendoorn met zijn geweldige attracties niet ontbreken als je met je gezin een vakantie doorbrengt in Hellendoorn.

Hartje Nijverdal; onmeunig gezellig!

‘The place to be’ om even te shoppen en door de gezellige straatjes te wandelen. Charmante winkeltjes, het indrukwekkende Huis voor Cultuur en Bestuur met het theater en de bioscoop, genoeglijke cafeetjes en gezellige terrasjes: Nijverdal heeft hét!

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug behoort tot het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Vanaf de heuvels kun je het hele jaar door genieten van prachtige vergezichten.

De Regge danst

Geniet van de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon. De Regge biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of voor een actieve vakantie. Kom tot rust bij het kabbelende water van de Regge, het is absoluut de moeite waard!