navigatie overslaan
Fietsexcursie over de Sallandse Heuvelrug

‘Ode aan het landschap’

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

+ 1 foto's

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

Maak woensdag 18 augustus een fietstocht met een gids en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Rond de sallandse heuverlug is een grote afwisseling in landschaptypes, van bos en heide tot landbouwgronden en rivieren.

De start van de fietstocht is bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal en is ongeveer 15 kilometer. Soms is het stevig trappen tegen de heuvels op, of vals plat. Als beloning wacht je boven een prachtig uitzicht. De tocht gaat ook over rustige stukken over vlakke gedeelten. Het belooft een boeiende fietstocht door een afwisselend landschap te worden. Eventueel zijn er ook fietsen te huur bij het buitencentrum om deze tocht te maken.

Voor tijden en aanmelding kijk op de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

Informatie: BuitenCentrum aan de balie of telefonisch 0548-612711

Wanneer

-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 6,00