navigatie overslaan
Hellendoorn op de kop tijdens een bomvolle MountainbikeMania

MountainbikeMania

Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseert Mountainbikevereniging SVDO Tourbuffels uit Hellendoorn MountainbikeMania, een mountainbiketoertocht die ’s avonds wordt gereden.

+ 2 foto's

Dit jaar staan 1800 deelnemers uit Nederland, Duitsland en België aan de start.

Unieke toertocht
De toertocht is anders dan anderen omdat deze in het donker gereden wordt. Diverse ondernemers, stichtingen, verenigingen, landeigenaren en vrijwilligers geven ieder jaar hun medewerking aan dit evenement. Het kan maar zo zijn dat men door winkels, musea of bij de buurman door de achtertuin fietst. Daarnaast staan er diverse hindernissen her en der opgesteld op de route. Alles wordt ondersteunt door diverse figuranten die zorgen voor een spannende toevoeging.

Start
Deelnemers verzamelen zich vanaf 18:00 uur op de Schapenmarkt in Hellendoorn. De hele meute zal opgezweept worden door DJ Martijn en Niek. Het startschot zal om 19:00 uur klinken, waarna alle 1800 deelnemers zich gaan verdelen over de 4 routes. De laatste deelnemers zullen tegen de klok van 23:00 uur finishen.

Afterparty
Na afloop is er voor alle deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en Tourbuffels een grote afterparty in de Lantaarn in Hellendoorn. De entree van de afterparty is gratis. In het centrum is tevens een bewaakte fietsenstalling voor de deelnemers.

Wanneer