navigatie overslaan
Palmpasen in Hellendoorn, een kleurrijk schouwspel

Palmpasenoptocht AFGELAST!

Ook dit jaar organiseert Oald Heldern De Noaberschop de Palmpasenoptocht in het centrum van het dorp. Palmzondag 5 april a.s. is het weer zover.

+ 3 foto's

De optocht wordt begeleid met dans en muziek van de Hellendoornse Boerendansers en de Eschländer Kapel. Ook de Cottonville Bigband brengt muziek ten gehore.
Er rijdt een paard- en kleedwagen met een accordeonspeler mee en Klepperderk zal de stoet voorafgaan. Verder zijn er extra grote palmpasens te zien, vervaardigd door wijkverenigingen en de Folkloristische Dansgroep.
De grootste Palmpasenoptocht van Nederland biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om de palmpasenrondgang te bekijken.

De route verloopt als volgt. Start Schapenmarkt, Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt. Op het eindpunt krijgen de deelnemende kinderen een sinaasappel. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt.

Het plezier dat afstraalt van de deelnemende kinderen met hun eigen palmpasenstokken en van de diverse buurtverenigingen met grote, indrukwekkende palmpasens op een kar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het blijvende succes van de Helderse palmpasenoptocht.

Palmpasenoptocht
Palmzondag 5 april 2019 om 12.30 uur
Vertrek: Schapenmarkt Hellendoorn

Wanneer