navigatie overslaan
Film

Piece of my heart

De Nederlandse dramafilm ‘Piece of My Heart’, die dinsdag 2 mei in het filmhuis van ZINema te zien is, geeft een inkijkje in de snoeiharde balletwereld over de schouders van de twee prille balletdanseressen Olga en Irma.

+ 1 foto's

Beide proberen zich staande te houden in de veeleisende balletscene van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Als Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet wordt gelanceerd, ziet Irma zich voor de taak gesteld over Olga te waken, die van haar privéleven een hopeloze chaos maakt.

Een zusterlijke band
‘Piece of My Heart’ laat de zusterlijke band tussen Olga en Irma op indringende wijze zien en is losjes gebaseerd op het leven van balletdanseres Olga Haas, die een echte ster was in de balletwereld en werd gezien als de beste balletdanseres van de jaren zestig en zeventig. Ze overleed echter op 33-jarige leeftijd aan anorexia en alcoholvergiftiging. Het veelbewogen leven van Olga Haas is dan ook de blauwdruk voor het drama ‘Piece of My Heart’. Ook de Olga in de film ontdekt de schaduwzijde van haar talent en moet Irma met lede ogen aanzien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk en hoe ze zichzelf verliest in het losbandig nachtleven. ‘Piece of My Heart’ is het verhaal over een uitzonderlijk talent, maar bovenal over ultieme vriendschap.

Kaarten reserveren
Kaarten voor ‘Piece of My Heart’ zijn te bestellen via deze link of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 9,00