navigatie overslaan

Zoek de Happy Stones in het dorp Hellendoorn!

  • 2 minuten leestijd

79 jaar bevrijding

Vanaf zaterdag 22 maart tot en met maandag 15 April zullen er in het dorp Hellendoorn meer dan 150 Happy Stones verstopt worden. Aan jou de taak om deze te vinden.

Bijzondere stenen en plekken

Een Happy Stone is een beschilderde steen, die door mensen worden achter gelaten op bijzondere plekken. Het is voor jong en oud.

Ware kunstwerken tot kindertekeningen worden op de stenen geschilderd. Als je zo’n steen vindt mag je hem houden of weer ergens anders neerleggen.

Op de voorkant staat het schilderwerk op de achterkant van de steen de groepsnaam die het heeft gemaakt. Het is een wereldwijd fenomeen en nu dus ook in Hellendoorn!

Utah Beach

En weet je dat de stenen zijn gevonden op een paar kilometer afstand verwijderd van het strand Utah Beach, daar waar de bevrijding van de Amerikanen en de Canadezen begon. Dus een prachtig souvenir waar je zuinig op moet zijn.

Bevrijding

In het kader van 79 jaar bevrijding heeft de organisatie 150 stenen laten schilderen. Allemaal hebben ze te maken met de bevrijding of het rood/wit/blauw. Deze stenen worden in de loop van 22 maart tot en met 15 april op verschillende dagen over het dorp Hellendoorn verspreid. De stenen van deze actie herken je doordat er “Kei Heldern Vrij” op de achterkanten staat.

Prijzen

Ook gaat er elke dag een tip van de dag geplaatst worden op Facebook. Vind je een steen, maak dan een foto en plaats hem hier op de pagina

Uit de aangemelde stenen worden er 3 uitgekozen, die dan in aanmerking komen voor een leuke prijs. Op de Facebook pagina komen ook hints en tips te staan , waar je zo’n steen kunt vinden.

Aanmelden van de gevonden stenen kan tot en met 23 April.