navigatie overslaan

Start nieuwe Filmhuis seizoen ZINiN

  • 2 minuten leestijd

Er staan weer vele pareltjes op de planning. Het seizoen wordt geopend met het aangrijpende filmdrama ‘The Whale’.

The Whale

Diep in de golven van het leven bevindt zich ‘The Whale’, een aangrijpend filmdrama, dat te zien is op dinsdag 5 september in het filmhuis van ZINema. De film schittert met de fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser, bekend van zijn rollen in ‘The Mummy Trilogy’ en ‘Crash’. Hij vertolkt de rol van Charlie, een vader die na jaren van vervreemding wanhopig tracht opnieuw contact te maken met zijn tienerdochter Ellie, gespeeld door de opkomende ster Sadie Sink, bekend van haar rol in ‘Stranger Things’.

Ontroerend portret

Onder leiding van de befaamde regisseur Darren Aronofsky, die eerder werd genomineerd voor een Oscar met films als ‘Black Swan’ en ‘Requiem for a Dream’, ontvouwt zich een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Charlie leeft een teruggetrokken bestaan en geeft online Engelse les. Zijn worsteling met ernstig overgewicht lijkt symbool te staan voor het verlies van alles wat ooit belangrijk voor hem was. Maar ondanks zijn persoonlijke strijd, blijft Charlie vol hoop en vastberaden om het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Ellie kan hem echter zijn afwezigheid niet vergeven en koestert diepe wrok jegens haar vader, die het gezin in de steek liet. Hartverwarmend en hartverscheurend

Langzaam onthult de film hoe Charlie de man is geworden die we zien, en hoe hij zichzelf tot een betere vader wil transformeren voor Ellie. ‘The Whale’ raakt recht in het hart, met een verhaal dat zowel hartverwarmend als hartverscheurend is. Regisseur Aronofsky neemt je mee in een leven waar je misschien liever niet naar wilt kijken, maar dat je onverbiddelijk tot tranen toe roert. Fraser schittert en levert volgens hét Amerikaanse filmboek Time Out ‘de prestatie van zijn leven’. ‘The Whale’ laat ons zien dat er in de diepten van menselijke emoties altijd hoop en een kans op verzoening schuilt, zelfs in de meest complexe en pijnlijke situaties.

Kaarten reserveren Kaarten voor de film ‘The Whale’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.