navigatie overslaan

Muziek in het Openluchttheater!

  • 5 minuten leestijd

Kom genieten van de laatste knallers van het zomerseizoen. Met als eerste Scrum; voor de liefhebbers van de Schotse en Ierse folkmuziek. Gevolgd door Pink Project; één van 's werelds beste Pink Floyd tribute bands. En als afsluiter Doktersbos Rock met lokale en regionale muziekhelden.

Scrum ‘Charming Bastards Tour’

Scrum komt eindelijk weer naar Nijverdal. Frontman Skottie is terug en in deze vertrouwde bezetting is powerfolkband Scrum weer klaar om vol gas te gaan. Op vrijdag 1 september staan ze in het Openluchttheater Nijverdal met hun bejubelde ‘Charming Bastards Tour’. Voor de liefhebbers van de Schotse en Ierse folkmuziek een avond die men niet mag missen.

Scrum, bekend om hun stevige punk en rock invloeden, laat zich inspireren door de traditionele muziek van Schotland en Ierland. Met een scala aan typische folkse instrumenten als de banjo, doedelzak, viool, drums en gitaren nemen ze het publiek moeiteloos mee naar de authentieke sfeer van deze legendarische culturen. Van meeslepende meezingers tot tijdloze klassiekers en prachtig eigen werk van Scrum: deze show is een unieke muzikale reis door Schotland en Ierland.

Scrum gaat vol gas

Uiteraard ontbreekt deze avond ook het klassieke en authentieke geluid van de ‘bagpipe’ niet, wat de sfeer nog verder verrijkt. Scrum gaat vol gas in hun ‘Charming Bastards Tour’. Energieke, eerlijke en spontane folkmuziek gecombineerd met de sfeer van het Openluchttheater Nijverdal zal bijdragen aan de magie van deze avond.

‘Wie verwacht de hele avond te blijven zitten, vergist zich’, waarschuwt de band met een knipoog. Een show van Scrum is een dynamische ervaring die het publiek uit de stoel zal doen opspringen en meenemen in een wereld van opzwepende ritmes en aanstekelijke melodieën. ‘Samen met het publiek omarmen wij de Schotse en Ierse cultuur en muziek’, aldus de band.

Pink Project ‘A collection of great Floyd songs’

Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Op zaterdag 2 september brengt Pink Project de spectaculaire show ‘Any Colour You Like – A collection of great Floyd songs’ naar het Openluchttheater Nijverdal. De titel van de show verraadt wat het publiek kan verwachten: het diverse en kleurrijke repertoire van Pink Floyd, inclusief het solowerk van David Gilmour en Roger Waters. Meer dan zes decennia prachtige muziek uitgevoerd door één van ‘s werelds beste Pink Floyd tributebands.

Uitverkocht Ahoy

Pink Project weet als geen ander hoezeer het publiek snakt naar de authentieke Pink Floyd-ervaring. Al ruim een kwarteeuw weten zij de muzikale erfenis van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten. Met een bewezen staat van dienst in het prefect uitvoeren van het gehele oeuvre van Pink Floyd, worden zij wereldwijd door kenners en criticasters geprezen als één van de beste tributebands. Met immense passie toeren zij zeer succesvol langs theaters en poppodia. Met als voorlopig muzikaal hoogtepunt hun eigen uitverkochte show in de Rotterdamse muziektempel Ahoy.

Ongekende sound, spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals Voor het publiek is ‘Any Colour You Like’ een trip down memory lane, waarbij ze verwend worden met geweldige uitvoeringen van bekende Pink Floyd songs. Maar ook onverwachte parels uit de muzikale schatkist zullen voorbij komen, waardoor de bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring staat te wachten. Met een ongekende surround sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan.

Doktersbos Rock

Wat is een zomer in het Openluchttheater Nijverdal zonder ‘Doktersbos Rock’ op het programma? Inderdaad, niet compleet. Op zaterdag 16 september kan het publiek in het Openluchttheater Nijverdal daarom genieten van een avondje lokale en regionale muziekhelden. De line-up bestaat uit Roundabouts, Vølle en The Most Wanted. Met ‘Doktersbos Rock’ sluit ZINiN het seizoen van het openluchttheater tevens af. Dus het publiek kan deze zomer nog één keer genieten van een lekker drankje, heerlijke muziek en een sfeervolle avond in een prachtige decor middenin het bos.

Roundabouts – gitaarriffs, puurheid en veel energie

Deze 5-koppige hardrock formatie barst van het enthousiasme en kan niet wachten om hun muziek aan het publiek in het openluchttheater te presenteren. Wat kunnen de bezoekers verwachten van Roundabouts? Gooi de gitaarriffs, puurheid en energie van bands als Airbourne, Halestorm, Paramore & John Coffey in een blender. Dat resultaat klinkt en voelt dan als Roundabouts. Speciaal voor het optreden in het Openluchttheater Nijverdal hebben zij Stef Hoekjen (drummer van de Bökkers) als gelegenheidsdrummer weten te strikken.

Vølle – boerenrock uit de regio

Vølle is een boerenrock coverband uit deze regio. Hou je van het ‘oude’ werk van Bökkers, Jovink en Normaal? Dan ben jij bij Vølle aan het juiste adres. De band bestaat uit Edwin uit Haarle (gitarist en zang), Tim uit Ommen (basgitarist en zang), Bouke uit Daarle (sologitarist en zang) en Peter uit Luttenberg (drummer).

The Most Wanted – covers van o.a. Joe Bonamassa, Beth Hart en Eric Clapton

The Most Wanted is een nieuwe band, bestaande uit zes ervaren muzikanten. Bij Linda (zang), Winston (bas), Bert (toetsen), Chris (drum), Johan (gitaar) en Charly (gitaar) staat plezier maken voorop. Ze spelen covers van o.a. Joe Bonamassa, Eric Clapton, Beth Hart, Gretchen Wilson en Creedence Clearwater Revival (CCR).

DJ Boet zorgt voor muzikale ondersteuning

Tussen de optredens door zal de avond muzikaal ondersteund worden door DJ Boet, die met zijn brede muzieksmaak en kennis het publiek weet te vermaken. De presentatie is in handen, van voormalig cultuurburgemeester van Hellendoorn, Jaap Harmsen.

Ga je mee?!

Kom het zomerseizoen afsluiten bij het Openluchttheater Nijverdal Geniet nog één keer van een drankje en lekker muziek dit zomerseizoen.

Kaarten zijn online te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.