navigatie overslaan

ZINiN Theater presenteert het nieuwe theaterprogramma 2023-2024

  • 3 minuten leestijd

Aansprekend en gevarieerd aanbod aan prachtige voorstellingen.

Theaterliefhebbers in Nijverdal en omgeving kunnen zich opmaken voor weer een prachtig nieuw theaterseizoen. Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt om een tot de verbeelding sprekende programmering neer te zetten boordevol cabaret, muziek, toneel, jeugdtheater, dans en (nieuw dit seizoen) klassiek aanbod.

Met shows van artiesten als Veldhuis en Kemper, Van Dik Hout, Juf Roos, Daniël Lohues, Martijn Koning, Tim Knol en Chris Verlaan belooft het een prachtig theaterseizoen te worden. Het complete programma is te vinden op www.zinin.com en kaarten zijn te reserveren vanaf maandag 22 mei om 10.00 uur.

Groot compliment

‘Ieder seizoen is het weer een enorm leuke uitdaging om een aansprekend en gevarieerd theaterprogramma samen te stellen’, aldus programmeur Mirella Jellema. ‘Waar ik vooral trots op ben, is dat gerenommeerde cabaretiers als Pieter Derks en Rayen Panday hun nieuwe shows in Nijverdal komen ‘try-outen’. Dit is een groot compliment aan ons gulle publiek en de gastvrijheid die wij als theater willen uitstralen’.

Grote namen, oude bekenden en nieuwe gasten

Naast de eerder genoemde grote namen als Veldhuis en Kemper en Martijn Koning, verwelkomt ZINiN ook weer graag geziene artiesten in Nijverdal. Onder andere Pater Moeskroen, Chris Verlaan, Mell & Vintage Future en Tim Knol keren met veel plezier terug in het ZINiN Theater. Nieuwe gasten die ZINiN voor het eerst verwelkomt zijn bijvoorbeeld Anneke van Giersbergen, Leo Alkemade en de meiden van n00b (die zelfs de cover sieren van de nieuwe theaterbrochure).

Terug van weggeweest: klassiek aanbod

Het klassieke aanbod heeft enkele seizoenen geen vaste plek in de programmering gehad, maar met ingang van het nieuwe seizoen staan er weer enkele prachtige klassieke voorstellingen op het programma. Symfonieorkest Phion, hét orkest van Gelderland en Overijssel, komt tweemaal naar Nijverdal met prachtige muziekstukken. Waar ZINiN zeer trots op is, is de komst van het Red Limo Quartet. Wereldster en Pearl Jam voorman Eddie Vedder was zo onder de indruk dat hij ze meenam als begeleidingskwartet op zijn solo wereldtournee in 2018.

Start kaartverkoop nieuwe seizoen

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op maandag 22 mei vanaf 10.00 uur via www.zinin.com, via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal. ZINgevers van het theater hebben de mogelijkheid om enkele dagen eerder kaarten te bestellen. Uiteraard zullen voor alle voorstellingen kaarten beschikbaar blijven, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om kaarten te bestellen voor zijn/haar favoriete voorstelling(en).

Het nieuwe programma is al te bekijken op www.zinin.com of in de nieuwe theaterbrochure die af te halen is bij het ZINiN Theater of één van de ZINiN Bibliotheek filialen.