navigatie overslaan

Gastheerschap, warmte en sfeer staan voorop in het idyllische dorp Hellendoorn. Met in het midden de protestantse kerk d’ Oale Grieze, verderop in de straat sfeervolle restaurantjes. Hellendoorn is in de loop der jaren een begrip geworden bij toeristen die de omgeving komen ontdekken, sfeer komen proeven of cultuur snuiven en zich willen laven aan de hartelijke gastvrijheid.

Evenement

Authentiek

Wat dacht je ervan om bijvoorbeeld de Gedichtenroute te fietsen, je komt dan echt op adembenemende plekjes. ’s Avonds ben je dan heerlijk rozig van het buiten zijn, en eet je op een terrasje bij een restaurantje of als het koud is binnen bij de open haard. Veel van de negenhonderd jaar oude cultuur is door de eeuwen heen bewaard gebleven. De vele musea in het dorp getuigen hiervan.

Veelzijdig

Mooie evenementen zoals Dagje Hellendoorn in juli en Heksendorp in oktober, het Bakkerij- en IJsmuseum waar je zelf je eigen broodje mag bakken. En niet te vergeten Avonturenpark Hellendoorn waar je je urenlang kunt vermaken. Hellendoorn heeft alles om een geweldige vakantie te beleven!

Avontuurlijk

Wat niet mag ontbreken aan je bezoek is het Avonturenpark Hellendoorn. We zijn er ontzettend trots op dat er in onze gemeente een pretpark te vinden is. In de warme zomer is het extra leuk met het Aqua Slidepark. Dit waterpark kent maar liefst elf spectaculaire waterglijbanen.

Traditie

Hellendoorn kent ook vele tradities. Rond Pasen zijn er meerder gebruiken waar je aan mee kunt doen. Zo is er de grote Palmpasen optocht waarin heel veel kinderen meelopen met hun eigen gemaakte palmpasenstok en broodhaantje.