navigatie overslaan

Gastheerschap, warmte en sfeer staan voorop in het idyllische dorp Hellendoorn. Met in het midden de protestantse kerk d’ Oale Grieze, verderop in de straat sfeervolle restaurantjes. Hellendoorn is in de loop der jaren een begrip geworden bij toeristen die de omgeving komen ontdekken, sfeer komen proeven of cultuur snuiven en zich willen laven aan de hartelijke gastvrijheid.

Evenement

Authentiek

Wat dacht je ervan om bijvoorbeeld de Gedichtenroute te fietsen, je komt dan echt op adembenemende plekjes. ’s Avonds ben je dan heerlijk rozig van het buiten zijn, en eet je op een terrasje bij een restaurantje of als het koud is binnen bij de open haard. Hoe fijn is dat?! Veel van de negenhonderd jaar oude cultuur is door de eeuwen heen bewaard gebleven. De vele musea in het dorp getuigen hiervan.

Veelzijdig

Mooie evenementen zoals Dagje Hellendoorn in juli en Heksendorp in oktober, het Bakkerij- en IJsmuseum waar je zelf je eigen broodje mag bakken. Alle ingrediënten voor een gezellig uitje in het dorp Hellendoorn. Natuurlijk mag ook het Avonturenpark Hellendoorn niet ontbreken, wat in de zomer extra leuk is met het Aqua Slidepark. Dit waterpark kent maar liefst elf spectaculaire waterglijbanen. Hellendoorn heeft alles om een geweldige vakantie te beleven!