navigatie overslaan

Ten oosten van de Sallandse Heuvelrug ligt het Twents Reggedal, een bijzonder aantrekkelijk gebied met talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit. Er zijn volop fiets- en wandelroutes en je kunt ook op verschillende manieren vanaf het water van de omgeving genieten.

Weer als vanouds

De rivier de Regge meandert sinds kort weer vrij door het landschap tussen Twente en Salland. Door een reeks van 'Reggeherstelprojecten' biedt het Reggedal talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje fietsen of wandelen.

Varen op de Regge

Liever niet wandelen, maar op een andere manier de omgeving van de Regge ontdekken? Ga dan met een fluisterboot, kano of al suppend de Regge op. Zo ontdek je het prachtige Reggedal vanaf het water. Doordat de fluisterboten met een elektromotor worden aangedreven, hoor je alleen het rustige kabbelen van het water en de geluiden van de natuur. Kom tot rust bij het kabbelende water van de Regge.

Volg de Regge

De Regge is niet alleen te water te volgen maar ook op de fiets of al wandelend. Met de mooiste fiets- en wandelroutes zoals het Reggepad ontdek je alle mooie plekjes rond de oevers van de Regge. Je komt langs fraaie uitzichten over landerijen en bossen. Geniet van de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon. De Regge biedt recreanten talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of voor een actieve vakantie.

Mooie visstekjes

De Regge is een rivier met zacht stromend water waardoor er vele vissoorten leven. Langs de Regge zijn vele mooie visstekjes te vinden om je hengel uit te gooien en te genieten van de mooie natuur. Let op: in Nederland is een visvergunning nodig om te vissen in de vele verschillende wateren, waaronder de Regge. De vergunning is te koop bij Tourist info Nijverdal.