navigatie overslaan

Grieks Specialiteiten Restaurant Kreta

Kreta ligt op een locatie om ontspannend te genieten in het hartje van centrum in Nijverdal. Een restaurant met een mooi terras met zicht over het Henri Dunantplein.

Het Restaurant ligt op 150 meter loopafstand van het station, direct aan de Grotestraat met volop parkeergelegenheid. Mocht u toch geen plekje kunnen vinden, de parkeergarage ligt om de hoek.

Kreta is zeer geschikt voor zowel dagjesmensen als zakenman/vrouw, voor de snelle lunch of een uitgebreid met liefde bereide maaltijd.

Kreta staat van oudsher bekend om haar gezonde, pure keuken. Bij Griekse keuken speelt groente van nature een hoofdrol. De bereiding is puur, natuurlijk met Griekse olijfolie zodat je de échte smaken proeft.

De Griekse keuken wordt gekenmerkt door een mix van verschillende smaken uit het Middellandse zeegebied en Oost-Europa. Olijfolie, aubergine, tomaat, courgette, paprika, vis, lams en varkensvlees zijn de ingrediënten die veelal gebruikt worden in de Griekse keuken. De Grieken koken meestal een hoofdgerecht van vlees of vis met groenten bij de lunch en voor het diner een lichtere maaltijd van salades, yoghurt en fruit.

Bekend uit de Griekse keuken zijn ook de Griekse salade, feta saganake, souvlaki, moussaka en gyros. Een ander gerecht wat veel gegeten wordt in Griekenland is de Griekse Pita. Deze smaakvolle pita wordt gevuld met souvlaki, gyros of kip.

De desserts zijn gemaakt op basis van honing en gedroogd fruit zoals rozijnen, pistachenoten, walnoten, amandelen en sesam welke worden overgoten met retsina wijn die een bijzondere smaak heeft door de gebruikte pijnboomhars. Een van de bekendste likeuren is de ouzo.