navigatie overslaan

Treintje Bello

Van 1910 tot 1935 reed tussen Hellendoorn en Neede een stoomtrein. Bello maakte een grote indruk op de dorpsbewoners. Bello vervoerde stomend en puffend personen en goederen met de snelheid van wel 30km per uur!

Bello, een trein op de weg

In 1978 vierde Hellendoorn haar 900 jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan ontstond het idee Bello weer te laten herleven. Een groep vrijwilligers bouwde een nieuwe Bello op luchtbanden en met een ZZ kenteken. Zo voldoet Bello aan de eisen die gesteld worden aan voertuigen die personen mogen vervoeren over de openbare weg.

Een rit met het wegtreintje Treintje Bello is een leuke manier van vervoer om de prachtige bosrijke omgeving van Hellendoorn en Nijverdal eens op een andere manier te beleven en bezichtigen. Treintje Bello is een leuke treintocht voor jong en oud, toeristen en inwoners uit de regio.

Bello in de zomer

In juli en augustus rijdt Treintje Bello wekelijks vanaf diverse verblijfsaccommodaties in Hellendoorn naar het centrum van Nijverdal.

Reserveer een plekje!

Bello op afspraak

Het treintje wordt bemand door vrijwilligers. Bello is speciaal ingericht voor rolstoel vervoer. En biedt plaats aan 50 personen. Wil je meer weten of een reservering maken kun je contact opnemen met: Henk Ekelenkamp 0548-656624