navigatie overslaan

De naam Daarle verwijst naar een open plek op een bosrijke hoogte omringd door vele moerassen. Deze plek gaf Daarle een geïsoleerde en daardoor ook wat betoverende status. Van al deze kenmerken zijn de sporen nog aanwezig of later gevonden bij de afgraving van de venen.

Evenementen

Kom langs!

Esdorp

Daarle is een oud esdorp. Sinds het jaar 933 wordt de naam genoemd in een lijst van bezittingen van het Westfaalse klooster Werden. Eeuwenlang is het dorp omsloten geweest door moerassen. Tegenwoordig wordt Daarle gekenmerkt door de hoge Es met een afwisselend landschap van weilanden, bos en water. Het dorp heeft ca. 1.500 inwoners. Voor deze inwoners zijn er goede voorzieningen, zoals basisschool 'De Ark' en 'n Kadiek, een multifunctionele accommodatie met sportzaal en buurthuisfunctie

Dorpsfeesten

In Daarle vind je rust en ruimte. Maar we kennen ook gezellige dorpsfeesten en culturele evenementen, bedoeld voor jong en oud.

Met de heuvelachtige es, de omliggende bossen en vennetjes, het Overijssels kanaal en de prachtige weidelandschappen is de omgeving rond Daarle afwisselend en boeiend. Het leent zich uitstekend voor mooie wandel- en fietstochten.