navigatie overslaan
Hondenlosloopgebieden

Met de hond op de Sallandse Heuvelrug

  • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
  • 2 minuten leestijd
  • 14 jun 2021

Een lange wandeling in de natuur met de hond of je dagelijkse rondje om je viervoeter uit te laten. Wat is er heerlijker voor jou en je hond als je hond daarbij ook los kan lopen?

In Nationaal Park Sallandse Heuvelrug zijn er drie gebieden aangewezen waar je hond lekker kan ravotten. Deze losloopgebieden zijn te herkennen aan de bordjes.

Losloopgebieden

Je hond kan er naar hartenlust rennen, rondsnuffelen en spelen met andere honden. Maar let op: er leven ook andere dieren in bos en hei, houd je hond dus goed in de gaten en corrigeer hem als hij de rust van andere dieren verstoort. Medewandelaars zijn ook niet altijd gediend van loslopende honden. Veel kinderen en volwassenen zijn er zelfs bang voor, houd hier rekening mee.

Waarom aanlijnen op andere plaatsen?

Op de Sallandse Heuvelrug kun je tussen zonsopgang en zonsondergang vrijwel overal wandelen. Ook je hond is aangelijnd welkom. Dat is in het natuurgebied van groot belang. De meeste dieren zijn bang voor honden. Loslopende honden gaan tijdens het snuffelen van het pad af, komen wild, voedselzoekende of broedende vogels tegen en willen er achteraan. De dieren schrikken en vluchten met mogelijk nadelige gevolgen. Door je hond buiten de hondenlosloopgebieden aan te lijnen houd je rekening met mensen en dieren en draag je bij aan de instandhouding van de natuur op de Sallandse Heuvelrug.

Parkeren hondenlosloopgebied en -vijver Holten

Vanaf dorpskern Holten kan je je auto parkeren op de parkeerplaatsen bij de receptie van Landal Twenhaarsveld. Van daaruit kan je over het park via een bewegwijzerde route wandelen naar het losloopgebied en de hondenvijver. Zelfs als je geen gast bent op het park, zijn jij en je hond van harte welkom.

Is je hond vies geworden van al dat rennen en zwemmen? Dan kan je je hond lekker afspoelen onder de warme hondendouche bij het hoofdgebouw. Deze bevat twee hoge houten bakken en is gratis te gebruiken. Er is ook een koude hondendouche vlakbij de natuurvijver. Beide douches zijn in de winter gesloten. Natuurlijk ben je ook met je hond van harte welkom in de Brasserie en kan je gebruikmaken van de speciale voorzieningen die er zijn voor honden.

omschrijving
omschrijving

Losloopgebieden op de kaart

Staatsbosbeheer heeft een paar minder kwetsbare stukken aangewezen waar honden los mogen lopen. Benieuwd waar?

Bekijk de hondenlosloopgebieden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten