navigatie overslaan

Oude ambachten op Open monumentendag in Erve Hofman

Museum Erve Hofman is op Open Monumentendag zaterdag 11 september a.s. gratis toegankelijk. De hele dag worden er demonstraties gegeven van oude ambachten, zoals weven, spinnen, kantklossen, quilten, zandstrooien, knieperties bakken en houtdraaien.

+ 1 foto's

Op de museumzolder is de tentoonstelling Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog te zien. Aan de hand van originele voorwerpen, kleding, foto’s en documenten maak je een reis in de tijd, van 1940 tot 1945. Wie waren onze verzetshelden, hoe verging het onze Joodse dorpsgenoten, hoe creatief ging men om met de schaarste, hoe vierden we de bevrijding? Een tentoonstelling voor jong en oud. Er is een gratis oorlogskrant beschikbaar en op beeldschermen kun je allerlei films zien over de oorlog en de bevrijding.

Natuurlijk is het hele museum weer te zien. Op de deel en in de potstal is het agrarisch leven in beeld gebracht. De tentoonstelling In ’t Venne toont hoe het werken in het veengebied er aan toeging.

In het voorhuis is te zien hoe het boerengezin leefde en in de Johanna van Burenkamer zijn de gedichten van onze populaire dichteres te horen. Op de voorzolder kun je genieten van de kleine expositie Het rariteitenkabinet van de dorpsdokters: bijzondere archeologische en geologische vondsten van Pieter en Rein ter Borg.

Koffie en thee zijn gratis, inclusief een heerlijk kniepertie.

NB. Nog steeds zijn de coronaregels van toepassing. Dat betekent dat er maar een beperkt aantal mensen in een ruimte kunnen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis