navigatie overslaan

Two of a Kind

Two of a Kind, bestaat uit de cellisten Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers. Beiden zijn in oktober 2016 afgestudeerd en mogen zich Master of Music noemen.

+ 1 foto's

Samen speelden zij in het Arensky Ensemble; uit dit ensemble ontstond de bezetting van twee celli als een klein, compact en bijzonder duo/ensemble. Two of a kind biedt een heel divers programma waarin de cellisten werken spelen uit de tijd van de barok tot en met de moderne tijd. Een ensemble van twee celli komt niet zo vaak voor, maar het repertoire biedt toch verrassend veel mogelijkheden. Composities voor twee celli zijn redelijk veel geschreven maar niet vaak gespeeld, dit is dan ook de reden waarom Two of a kind graag als cello-duo optreedt. Zo onderscheiden ze zich van andere groepen met een niet veel gespeeld, maar wel bijzonder repertoire.

De buitelende muziek met duidelijke op Barokmuziek geïnspireerde fragmenten van Julius Klengel worden opgevolgd met de laatromantische emoties van Jakob Eberst, beter bekend onder de naam die hij in Frankrijk had aangenomen: Jacques Offenbach. De grenzen van het mogelijke op een cello worden opgezocht in twee solo suites die Hanne en Sebastiaan apart spelen van de componist en docent Casper Cassadó. Eigenlijk niets anders dan twee op- en uitgeschreven improvisaties. Beide cellisten zullen hiermee duidelijk hun visitekaartje achter laten: deze twee zijn niet zomaar Two of a Kind, nee, ze behoren absoluut tot de top.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 25,00
Voorverkoop
€ 22,50