navigatie overslaan

Oboe Virtuosi

In een programma met virtuoze muziek van Telemann, Sanmartini en Matthes laat Hanna horen waarom dit prachtige instrument zo geliefd was en is in de barokmuziek.

+ 1 foto's

Begeleid door twee topmusici speelt zij sprankelende versieringen of doordrongen melodische lijnen op het mooie instrument: de barokhobo.

De familie Hotteterre bouwde de eerste barokhobo, waarna diverse bouwers het instrument verder ontwikkelden. In het eind van 17e en begin van de 18e eeuw maakte de barokhobo een enorme ontwikkeling door en werd erg populair. Voor het eerst kon op een dubbelrietinstrument zowel hard als zacht worden gespeeld en kon door de toonvorming met het instrument affectie en emoties worden uitgedrukt, iets dat op het toen bestaande hoge dubbelrietinstrument -de schalmei- vrijwel onmogelijk was. Imitatie van de menselijke stem was in de barok het klankideaal voor muziekinstrumenten. De barokhobo voldoet daar bij uitstek aan. In diverse composities met zang is de hobo dikwijls de “andere” stem zodat je kunt spreken van een duet met de zanger of zangeres.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 25,00
Voorverkoop
€ 22,50