navigatie overslaan

Nachtegalen verhalen

Tandaradeinen zijn muzikanten die met elkaar de mooiste melodieën in het fraaiste jasje willen stoppen. Net als het koken van een lekkere soep zoeken zij steeds naar de beste samenstelling van de juiste ingrediënten en maken vooral gebruik van vergeten groenten.

+ 1 foto's

Zij noemen hun muziek historisch en ja, dat is een slimme zet want wat gisteren geschreven is, is vandaag historisch! De stukken die zij brengen zijn altijd zorgvuldig bijeen gezocht en meestal met elkaar verbonden door een thema. Daarbij kun je denken aan bepaalde feestdagen, personen of gebeurtenissen.

Het programma voor dit najaar gaat over het begin van de donkere dagen van het jaar. De oogst wordt binnengehaald en verwerkt en men begint aan de Advent feesten die hun hoogtepunt vinden tijdens de Kerst. De Tandaradeinen zoeken elkaar op en verwarmen hun harten en zielen met mooie en grappige melodieën. Carmen laat haar nieuwste liedje horen en vindt al snel versterking bij Clareyne. Roeland en Bouwijn zingen gemoedelijk en uit volle borst hun oogst en dankliederen. Nu is de sfeer goed en nu willen we samen musiceren. Er is soms wat geharrewar over wie met welke vrouw zou willen verkeren, straks als het donker wordt. Carlotta houdt de gemoederen rustig en zingt een rustgevend slaapliedje. Iedereen vindt elkaar bij het open vuur in het midden van hun muzikale warmte.

Tandaradei speelt in dit programma onder ander muziek van: vele overbekende Anonymi uit verschillende codexen; Llibre Vermell de Montserrat (c1396), Carmina Burana (c1300), Calixtinus (c1140), daarnaast sefardische muziek uit de 15de eeuw en een oeroude hymne (11de eeuw) uit IJsland.
Alfonso El Sabio X (cantiga’s) (1221-1284)
Oswald von Wolkenstein (1376-1445)
Neidhart von Reuenthal (c1190- c1240)
Guillaume Dufay (1397-1474)

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 25,00
Voorverkoop
€ 22,50