navigatie overslaan

Orgelconcert organist Rik Melissant

Orgelconcert in de Regenboogkerk in Nijverdal op 20 augustus van organist Rik Melissant. Het concert begint om 20.00 uur.

+ 1 foto's

Rik Melissant (1999) begon op 12-jarige leeftijd met zijn orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis, bij wie hij tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd.

Sinds september 2018 studeert Rik hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocenten Bas de Vroome en Ben van Oosten. Improvisatielessen volgt hij bij Hayo Boerema en zijn bijvak piano heeft hij inmiddels afgerond met een 9 bij Martin Lekkerkerk en Sara Gutiérrez Redondo. Vanaf september 2020 studeert hij kerkmuziek bij Arie Hoek (hymnologie en cantoraat), Hanna Rijken (liturgiek) en Hayo Boerema (kerkelijk orgelspel). Daarnaast volgt hij de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker, de minor orkestdirectie bij Joost Geevers en de minor klavecimbel bij Bas de Vroome.

Masterclasses volgde hij bij o.a. Arjen Leistra, Reitze Smits, Maurice Clement en Olivier Latry. Naast zijn conservatoriumstudie volgt hij privélessen bij Thomas Ospital (Parijs) en bij Adriaan Hoek. Rik won vier eerste prijzen op o.a. internationale orgelconcoursen, waaronder het eerste en tweede Internationale Ambitus Orgelconcours in 2017 en 2019.

Naast concertorganist is Rik ook actief als begeleider van diverse koren en ensembles. Ook geeft Rik orgel- en pianolessen.

Volgende concert

27 aug Martin Mans

Plaats: Nijverdal Waar: de Regenboogkerk Adres: Grotestraat 127 Aanvangstijd concerten 20:00 uur

Programma aanwezig Toegang is gratis, vrije gift bij de uitgang

In verband met COVID'19 dienen bezoekers van de concerten zich vooraf aan te melden.

  • Whatsapp: 06 25227815
  • Email: orgelconcertennijverdal@gmail.com
  • Registreren kan bij de ingang maar reserveren is gewenst i.v.m. beschikbare aantal plaatsen

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Vrije gift bij de uitgang.