navigatie overslaan

Uniek concert: “Sounds of Interstellar Space” door TRIFID

Het Heelal als inspiratiebron voor muziek, groter kan je inspiratiebron toch niet zijn?

+ 1 foto's

Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki, vormen samen TRIFID. De heren zijn op tournee met hun nieuwe programma Sounds of Interstellar Space. Het titelstuk is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van de planeet Saturnus. Met dit unieke concert komen ze ook bij de Sterrenwacht Hellendoorn.


Afwisseling: muziek – lezing – observatie
Het concert is opgedeeld in verschillende delen muziek, afgewisseld met korte lezingen en eindigt met een workshop in de grote koepel van de sterrenwacht om het heelal daadwerkelijk te zien en te ervaren. Dr. Djoeke Schoonenberg UvA verzorgt lezing. Djoeke Schoonenberg (Hengelo) is geen onbekende bij de sterrenwacht, begin 2019 hield ze er nog een excellente voordracht over de zoektocht naar planeten buiten ons zonnestelsel.

De première van de TRIFID tour vond plaats in oktober 2019 bij Space Expo in Noordwijk. Aansluitend volgen er concerten in meerdere sterrenwachten, planetaria, ruimtevaartmusea en collegezalen van universiteiten door heel Nederland.
De Sterrenwacht Hellendoorn bevindt zich vanwege haar goede faciliteiten en ligging onder de geselecteerde sterrenwachten waar dit unieke concert wordt uitgevoerd.

De lezingen tijdens de tour worden verzorgd door professionals zoals astrofysica en schrijfster Claudia Mignone, werkzaam bij ESA/ESTEC, of Rob van de Berg, directeur van Space Expo en in Hellendoorn dus door Djoeke Schoonenberg. Alle avonden worden afgesloten met een workshop observatie door de telescopen om - bij helder weer - daadwerkelijk in te zoomen op de wonderlijke kosmos.

Het concert begint om 16.00 hr.
Zaal open om 15.30 hr.

Kaarten zijn te bestellen via deze link

Wanneer