navigatie overslaan
Rondleiding

Wandelen met een natuurgids over de Sallandse Heuvelrug!

Op woensdag 10 mei gaat een ervaren natuurgids de paden op en de lanen in. Op de Sallandse Heuvelrug valt namelijk altijd wel wat te beleven.

+ 1 foto's

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

Vanaf het buitencentrum Sallandse heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal starten een fietstocht en wandeling onder begeleiding van een gids. Ontdek zo het prachtige Sallandse landschap met bergen en dalen.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

ga woensdag 10 mei met een gids door het bos richting de glooiende heidevelden en ontdek het haast on-nederlandse landschap dat aan u voeten ligt. Tijdens wandeling laat de gids u de bijzonderheden in het landschap zien. Waren het nu de ijstijden en de mens die het landschap gevormd hebben of liep er toch ooit een reus uit Pruisen door Nederland?

Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website: van staatbosbeheer

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 1,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 3,00