navigatie overslaan
Opdat wij niet vergeten

Hellendoorn Bevrijd!

Elk jaar wordt de bevrijding van het dorp Hellendoorn gevierd dat op 10 april 1945 plaats vond door Stichting “Dorp Hellendoorn bevrijd!”. Er zal onder andere een intocht plaats vinden van oorlogsvoertuigen.

+ 5 foto's

Intocht

Om 12.30 uur de klokken van beide kerken gaan luiden. Op hetzelfde moment begeleid de Lowland Brigade Pipe Band zullen meer dan 40 militaire voertuigen incl. een tank door de straten van Hellendoorn rijden. Ook koningin Wilhelmina zal niet ontbreken. Daarnaast zullen 2 Piper cups vliegtuigen over het dorp vliegen, wat mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage van de Oranjevereniging.

Jaren 40 party

Van 13.30 uur tot ± 16.00 volgt een jaren 40 party op de Hofmans weide. Optredens van de Lowland Brigade Pipe Band ,de Cottonville Big Band o.l.v. Hans Dijsselhof en de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn met “de Noabers “moeten de jaren 40 doen herbeleven. Hier alle oorlogsvoertuigen te bezichtigen die aan de optocht meededen. Ook zijn er diverse marktkramen en Reenactors die demonstraties geven en is er voor het eerst een Kampement.

80 jaar Vrijheid in 2025

Volgend jaar zal de stichting het 80 jarig jubileum van de bevrijding groots vieren in het weekend van 4, 5 en 6 April.

Het volledige programma en de laatste nieuwtjes kun je vinden in de openbare facebookgroep van Hellendoorn Bevrijd!

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis