navigatie overslaan
Actief

Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg

Wandel op eigen gelegenheid van blazer naar blazer. Warm even op bij de vuurplaats, geniet onderweg van een lekkere kop warme choco en rooster een marshmallow boven het vuur. Ontmoet de boswachter en stel de vraag die je altijd al wilde stellen.

+ 1 foto's

Midwinterhoornblazen

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag geblazen worden vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Het is een zware kunst, waarbij een paar goede longen even noodzakelijk zijn als het hout van een krom elzen-, berken- of wilgenstammetje.

Erve De Pas

Tip bij Herberg De Pas kun je genieten van heerlijk kopje thee of koffie met iets lekkers, of een lekkere lunch.

Van blazer naar blazer

Vanaf Erve De Pas loop je zelf van blazer naar blazer over een route van ongeveer 6 kilometer. De blazers onderweg laten om beurten hun tonen horen en leggen je uit hoe de midwinterhoorn werkt. Vind je de wandeling van 6 kilometer te lang? Op 31 december is er een korte Midwinterhoornwandeling. Deze wandeling is ongeveer 2 kilometer.

Handig om te weten

Tijd: Starten tussen 13.00 en 15.00 uur Plaats: start wandeling bij Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle Tip: Kom met de fiets om parkeerdrukte te voorkomen LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 3,50
Prijs voor leden
€ 2,50