navigatie overslaan
Theatervoorstelling

Lichtstilte

Lichtstilte, onder die titel organiseert het Performance collectief: Project Wildeman, in samenwerking met de Sterrenwacht Hellendoorn, een ‘bezwerende, zinnedovende rituele’ theatervoorstelling over het Donkere Niets.

+ 2 foto's

Het Donker Niets als schoonheid.

Het wordt een verbindende, vertragende verering van het absolute donker zoals je dat alleen aantreft in Zwarte gaten. Deze bijzondere, welhaast magisch te noemen theatershow, is een met muziek en tekst omlijst pleidooi voor de schoonheid van Donkerte. De theatershow is een hypnotiserende exercitie van inbeeldingskracht en fantasie, waarbij het publiek in een aantal rituele fases, wordt uitgenodigd het volledig Donkere Niets te ervaren.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een korte introductie over zwarte gaten.

Rituele fasen

De voorstelling verloopt in een aantal fasen, per fase verandert de ambiance.

Fase 1 Je ondergaat een lofrede op licht met veel lichtbollen, muziek en zang.

Fase 2 Bezieling door donkerte. De ruimte wordt getransformeerd en de lichtbollen worden zwarte gaten.

Fase 3-4 Je arriveert in het ultieme duister want je krijgt zelf een ‘bezield’ zwart gat op je hoofd. Je hoort een hypnotiserende sinustoon die heel langzaam opstijgt en weer daalt, een bastoon, een ruis, seconden, minuten, uren. Er is niets te zien.

Fase 5 Universum: het zwarte gat mag af, de ruimte is veranderd en je ziet het universum door projectie op de achtergrond. Sterren lijken te bewegen, Alles is met alles verbonden; de voorstelling loopt ten einde.

Fase 6 Telescopen: Je kijkt door de telescopen van de Sterrenwacht Hellendoorn, het Universum in en je kunt een bezoek brengen aan het Theater van de Kosmos het planetarium.

Muzikale omlijsting

Het geluid van de 3D Muziek is echt overal om je heen tijdens de voorstelling. Hierdoor ontstaat een meeslepende driedimensionale klankervaring die het menselijk denken over zwarte gaten weerspiegelt.

Over het Performance collectief, Project Wildeman

Project Wildeman maakt muzikale rituelen. Vanuit trance-ervaring, experiment en improvisatie. Op speelse wijze onderzoeken dit performance collectief de vele (on)denkbare dwarsverbanden tussen onszelf, technologie en al het leven op deze wonderlijke planeet. Performance collectief Project Wildeman is een Culturele ANBI instelling, en was eerder al bij andere sterrenwachten en op festivals als Oerol, Lowlands en Over het IJ Festival.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00