navigatie overslaan
Landschap Overijssel

Ga mee 'OpStap' vogels kijken in het Reggedal

Tijdens de Beleefweek van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal organiseert Landschap Overijssel op woensdagochtend 25 oktober een ‘OpStap’ excursie Vogels kijken in het Reggedal.

+ 1 foto's

Onder leiding van een gids wandel je ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. Het genieten en herkennen van vogels staan centraal. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Waar moet je naar luisteren en vooral in dit jaargetij kijken om vogels snel te herkennen. Onze gids leert je er alles over. De groepsgrootte is beperkt dus meld je snel aan.

Reggedal/Koemaste/Kalvenaar

Dit gebied wordt doorkruist door de Regge die hier meandert en is een prachtige plek om te wandelen. Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Het is een vogelrijk gebied met jaarrond ongeveer 100 verschillende soorten vogels, maar ook reeën, konijnen en hazen leven in dit gebied. Paarden en koeien lopen er vrij rond. Deze excursie gaat over verharde paden, waardoor het ook toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,00
Deelnameprijs
€ 5,00

Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.