navigatie overslaan

Nijverdal viert de vrijheid

Op 5 mei wordt landelijk onze vrijheid gevierd! Zo ook in de gemeente Hellendoorn met het binnenhalen van het bevrijdingsvuur.

+ 1 foto's

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. De oorlog in Oekraïne maakte dat de afgelopen tijd extra duidelijk. Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan voor ons land en onze democratie. We leven hier nog steeds in een land waarin je vrij voor je mening mag uitkomen; een land van gelijkheid en saamhorigheid, waarbij we samen in staat zijn mooie dingen te organiseren en te realiseren in ieder opzicht. En dat waarderen we!

In de nacht van 4 op 5 mei zal scouting De Reggegroep lopend in estafettevorm het vrijheidsvuur vanuit Wageningen naar Nijverdal brengen. Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. Na de Bevrijdingsvuurceremonie vertrekken vanaf deze historische locatie verschillende loopgroepen om het vuur middels de Nationale Bevrijdingsvuurestafette door heel Nederland te verspreiden.

Het gezelschap van de scouting draagt rond 11.40 uur het vrijheidsvuur Nijverdal binnen vanaf de Paarse Poort. Bij het Huis voor Cultuur en Bestuur worden ze rond 12.00 uur welkom geheten door locoburgemeester Annemarie Dubbink en Ewald Aaltink, de voorzitter van de Stichting Evenementen Nijverdal. Hier wordt de vlamschaal met het vrijheidsvuur ontstoken door de jongste deelnemer van de groep. Het Wilhelmus wordt ten gehore gebracht door Demi Wind, alles onder begeleiding van het orkest van Advendo. Iedereen is welkom om samen de vrijheid te vieren!

Wanneer