navigatie overslaan

Loop naar de maan

Kijk eens omhoog en zie de Maan én sterren stralen aan de donkere hemel. Een wandeling in het donkere bos bij Maanlicht zul je niet gauw vergeten.

+ 1 foto's

Beleef het donker en de Maan bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal. De Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bieden jou zondag 5 februari deze activiteit voor de eerste keer van dit jaar aan. In de loop van het jaar volgen nog meer Volle Maan wandelingen.

We starten om 15.30 uur in het Buitencentrum en het duurt tot ongeveer 18.30 uur. De activiteit bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een lezing door een vrijwilliger van de Sterrenwacht, bezoek koepel en/of planetarium en een wandeling door het bos. De volgorde en onderdelen zijn afhankelijk van het weer en het aantal aanmeldingen.

Je gaat op pad met een gids van Staatsbosbeheer en een vrijwilliger van de Sterrenwacht Hellendoorn. De nadruk van de wandeling ligt op de sterrenhemel, de mystieke sfeer van de natuur in het duister, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de stilte. Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier het pad... En nu maar hopen dat er geen wolkje aan de lucht is.

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €15,-- kinderen tot en met 12 jaar €12,50

Van te voren online aanmelden via: deze knop

Benieuwd welke activiteiten er de komende tijd zijn: Kijk dan op: de site

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 12,50