navigatie overslaan

Maak met ZINiN je eigen maankrater bij de Sterrenwacht Hellendoorn

Heb je ’s avonds in het donker weleens naar de sterrenhemel gekeken? En wist je toen wat je zag? De maan, de sterren, de planeten? Op maandag 19 december kun je bij de Sterrenwacht Hellendoorn door de telescoop naar de sterrenhemel kijken en krijg je uitleg over wat je daar allemaal ziet tijdens de ZINiN BreinReis workshop ‘Inslagkraters op Mercurius, de aarde en de maan’.

+ 1 foto's

Vragen, vragen en nog eens vragen….
Als je ons heelal reuze interessant vind, dan zit je op maandag 19 december goed bij de Sterrenwacht Hellendoorn tijdens de ZINiN BreinReis workshop ‘Inslagkraters op Mercurius, de aarde en de maan’. Je kunt bij de sterrenwacht van alles zien, leren en heel veel doen. Er komen allerlei vragen aan de orde zoals: ‘Hoe kom het dat Mercurius, de aarde en de maan met kraters bedekt zijn?’ of ‘Hoe komt het dat twee kraters in hetzelfde gebied een ander vorm hebben?’ Allemaal vragen, waarop de vrijwilligers van de Sterrenwacht Hellendoorn antwoord proberen te geven. Alsof dat nog niet genoeg is kun je zelf een heus planetenstelsel van wc-papier maken, vanzelfsprekend mag je die ook gratis meenemen naar huis. Verder heeft de sterrenwacht nog tal van afwisselende boeiende en vermakelijke doe activiteiten in petto.

Waar wacht je nog op?
Kom op, er is echt van alles te zien en te ervaren daar bij de mooie sterrenwacht.

Aanmelden / reserveren
Aanmelden / reserveren kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk.

Wanneer

Prijzen

Deelnameprijs
€ 2,50