navigatie overslaan
Dhr. Taede Smedes Radboud Universiteit

Sterrencollege: UFO’s bestaan ze ?

Gaat het bij UFO’s om geheime technologie van de Chinezen, -Russen of misschien van de Amerikanen? Of gaat het toch echt om buitenaards bezoek? De Sterrenwacht Hellendoorn organiseert een Sterrencollege over deze steeds vaker gehoorde vraag: UFO’s bestaan ze ? Zo ja, wat zijn het dan?

+ 2 foto's

Sinds het moderne ufo-tijdperk in 1947 begon, spreken ufo's tot de collectieve verbeelding. In wetenschappelijke kringen daarentegen, was het onderwerp lange tijd taboe. Worden ufo’s vandaag de dag wél serieus genomen? En waarom dan?

UFO’s actueel geworden.
Aanleiding om momenteel toch weer op het UFO-fenomeen in te gaan, is de hernieuwde Amerikaanse belangstelling voor UFO’s . In 2017 bleek dat de Amerikaanse regering zich al jarenlang in het geheim met dit onderwerp bezighoudt. Een onweerlegbaar feit is dat militairen UFO’s waarnemen. In 2021 bracht het Pentagon een rapport naar buiten waaruit bleek dat de Amerikaanse overheid ufo's als echte objecten van verschijning beschouwt, objecten van een onbekende technologie, die bovendien een bedreiging vormen voor de luchtveiligheid. Recentelijk gaf de NASA dan ook aan zich intensief met ufo's te willen bezig houden.

Tijdens het Sterrencollege zal Dhr. Smedes ingaan op de geschiedenis van het Ufo-fenomeen, over zijn eigen fascinatie voor dit onderwerp en ingaan op de meest recente ontwikkelingen rond het verschijnsel UFO.

Over Taede A. Smedes.
Hij is filosoof, -theoloog, -freelance journalist en schrijver, en houdt zich al jaren intensief met UFO’s bezig. Hij werkt als docent aan de Radboud Universiteit en is verbonden aan het Ufomeldpunt Nederland.

Recent verscheen zijn boek boek We zijn misschien niet alleen: Ufo's toen en nu (Walburg Pers, 2021), waarin hij niet alleen vertelt over zijn eigen ufo-waarneming, maar ook uitgebreid de achtergronden beschrijft van de Amerikaanse overheidsinteresse in het Ufo-fenomeen.

Koepel en Planetarium.
Na afloop is een bezoek naar de koepel en planetarium bij dit sterrencollege inbegrepen.

Boeken
Na afloop is er tevens de gelegenheid om boeken van Dhr. Smedes te kopen.

Inloop vanaf 19:30uur.

Wanneer