navigatie overslaan

Gezellige Sinterklaasintocht in Nijverdal

Zaterdag 12 november om 13.30 uur is Sinterklaas van plan om Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard komen verwelkomen.

+ 1 foto's

De schoentjes worden weer gezet, verlanglijstjes gemaakt en wortels massaal ingeslagen. De Sint is in aantocht!

Hij komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want het duurt niet lang meer en dan is Sinterklaas weer in Nederland. Alle inwoners van Nijverdal zijn van harte welkom bij het grote feest van Sinterklaas in Nijverdal dat elk jaar weer door duizenden enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Sint Nicolaas komt op zaterdag 12 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. De vrolijke stoet vol muziek en dans, vergezeld door de Slagwerkgroep van Advendo, trekt dan via de Koersendijk, Oranjestraat, Meyboomstraat, Grotestraat en Keizerserf naar het grote podium op het Henri Dunantplein. Ondertussen wordt er op het plein al feest gevierd. Zo zijn er diverse zing,- dans- en stuntpieten aanwezig om het publiek dat op Sinterklaas wacht te vermaken. De kinderen kunnen dan vanzelfsprekend gezellig meedoen.

Rond 15.30 uur wordt Sint Nicolaas verwacht en welkom geheten door burgemeester Jorrit Eijbersen. Na dit ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint.

Glutenvrije pieten
In Nederland zijn er zo'n 10.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen). Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! Daarom heeft Nijverdal twee glutenvrije pieten lopen tijdens de intocht, om hun ook de kans te geven om een high five te krijgen. Ook delen zij glutenvrije pepernoten uit.

Huis van Sint
Op alle zaterdagmiddagen tijdens de sinterklaasperiode is het huis van Sint tussen 14.00 en 16.30 uur geopend en kan iedereen binnen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar te vinden aan de Grotestraat 158, in het oude winkelpand van EP Nijverdal welke door eigenaar Gewoon Bouwen (Hegeman) dit jaar wederom in bruikleen is gegeven aan Sinterklaas.

Spectaculaire uittocht
“Mama, waar is Sinterklaas gebleven?” Elk jaar komt deze vraag terug in de gezinnen met kleine kinderen. Daarom organiseert de Sinterklaascommissie ook dit jaar weer de spectaculaire uittocht op 6 december. De start is om 18.30 uur, vanaf het Huis van Sint met een lampionnenoptocht, terug naar de Wilgenweard alwaar Sinterklaas weer op de boot stapt en de kinderen uitzwaait.

De sinterklaascommissie is te vinden op Facebook, via: deze link

Wanneer