navigatie overslaan

‘Danisch Collector: DeLacroix To Gauguin’

Op zondag 9 oktober komen kunstliefhebbers aan bod bij ZINema tijdens de film ‘Danisch Collector: DeLacroix To Gauguin’.

+ 1 foto's

De film verhaalt over de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen, die een opmerkelijke kunstcollectie vergaarde in zijn zomerhuis Ordrupgaard in Kopenhagen. De film neemt je mee naar enkele van de beste voorbeelden van 19e -eeuwse Franse kunst, ooit verzameld.

Drama, intriges en bedrog
De film ‘Danish Collector: DeLacroix To Gauguin’ speelt in een tijd dat de kunstwereld gebukt ging onder drama, intriges en bedrog. In de film wordt het fascinerende verhaal verteld over de verzamelaar Wilhelm Hansen, die een opmerkelijke collectie vergaarde. De makers van de film kregen hiervoor exclusief toegang tot een tentoonstelling van deze collectie in de Royal Academy in Londen en vertaalden deze buitengewone collectie naar het witte doek. De Ordrupgaard Collection van Denemarken is dan ook een schatkamer met enkele van de mooiste impressionistische werken die ooit geschilderd zijn. Zij omvat landschappen van o.a. Monet, Pissarro, Cézanne en prachtige portretten van Degas, Manet, Morisot en Gonzalès.

Bezoek aan galerie Erik Nijmeijer
Na de film is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan de galerie van Erik Nijmeijer tegenover het Huis voor Cultuur en Bestuur aan de Willem Alexanderstraat 2K in Nijverdal, waar je een leuke verrassing en een drankje wacht.

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze film zijn te bestellen via deze knop of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,50

Inclusief drankje