navigatie overslaan

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug ontdekken en minder goed ter been? Met elektrokar de Heideslak maak je een comfortabele rit door de herfstbossen. Onderweg bezoek je uitzichtpunt Noetselerberg voor een uitzicht over het uitgestrekte heidelandschap.

+ 1 foto's

Bent u minder goed ter been dan kunt u met de Heideslak genieten van de herfstbossen en het heidelandschap. Dagelijks zijn er korte en lange ritten vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Korte rit Deze korte tocht route gaat door het bos en over de heide naar het uitzichtpunt Noetselerberg, langs mooie uitzichten. Onderweg vertelt de gids je verhalen over deze heuvelrug en leuke weetjes over de natuur, cultuur en ontstaansgeschiedenis van het gebied.

De korte rit rijdt dagelijks om 14:00 en 15:30 uur. Reserveren en meer info vindt u hier

Lange rit Deze lange tocht voert je door de bossen naar Schaapskooi Twilhaar. Van daaruit rijd je richting de heide en uitzichtpunt Noetselerberg, van waar je weids uitzicht hebt over het uitgestrekte heuvelachtige heidelandschap. Onderweg vertelt de gids je over de ontstaansgeschiedenis, natuur en cultuurhistorie van de Sallandse Heuvelrug. Je eindigt weer bij het buitencentrum.​

De lange rit rijdt dagelijks om 10:30 uur met uitzondering van 7 oktober. Dan vertrekt de Heideslak om 14:00 uur. Reserveren en meer info vindt u hier

Wanneer

9 okt - 30 okt 2022
  • dagelijks: uur
  • dagelijks: uur
  • dagelijks: uur