navigatie overslaan
veelzijdig

De mooiste wandelingen

Wandel je graag? Dan ligt er een uitstekend netwerk aan bewegwijzerde wandelroutes, waarbij je korte én lange wandelingen naar eigen wens kunt samenstellen. Wil je écht kilometers maken? Ook dan ben je van harte welkom. Het Pieterpad, het Reggepad, het Marskramerpad en de Sallandse Zandloper lopen allemaal door Hellendoorn.

ontdek de Regge

Op het water

Hellendoorn is de ideale uitvalsbasis voor een actief dagje uit of een langer verblijf. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden voor zowel de recreatieve als de professionele buitensporter. Je kunt hier uitstekend wandelen, fietsen, mountainbiken en hardlopen.

Ben je een waterliefhebber? Ga dan eens naar de Regge en huur een kano of fluisterbootje.

Afwisselend & Mooi

Op de fiets

Als je een fietsliefhebber bent, ontdek de omgeving dan op de fiets via de knooppunten van het fietsroutenetwerk. De knooppuntenkaart van de Sallandse Heuvelrug is hiervoor een echte aanrader om aan te schaffen. Voor mountainbikers staan op de achterkant van deze kaart alle MTB-routes aangegeven. De natuurlijke hoogteverschillen in de omgeving zorgen voor uitdagende routes met veel afwisseling en mooie, goed onderhouden, singletracks. Daarnaast is Hellendoorn favoriet onder wielrenners. Met de Toeristenweg, die Nijverdal met Holten over de Sallandse Heuvelrug verbindt, als absoluut hoogtepunt.