navigatie overslaan

ZINiN workshop ‘Sterrenbeelden leren kennen’

Als je op een heldere avond naar de sterrenhemel kijkt, dan zie je de Maan, de sterren en sommige planeten. Maar weet je ook welke ster of planeet je ziet? Dat kun je leren bij de Sterrenwacht Hellendoorn tijdens workshop ‘Sterrenbeelden leren kennen’.

+ 1 foto's

Er wordt ook nog tijd ingeruimd om door de telescopen naar de hemel te kijken en er wordt uitleg gegeven over onder andere sterrenstelsels en over ruimtevaart. Er zijn twee workshops: een om 13.30 uur en om 15.00 uur.

Sterrenkaarten
Deskundigen hebben door de eeuwen heen sterren en planeten in kaart gebracht, zodat we nu weten waar je sterrenbeelden en sterrenstelsels aan de hemel kunt vinden. Met behulp van deze sterrenkaarten leer je tijdens de workshop wat sterrenbeelden zijn en hoe de sterrenhemel in elkaar zit. Daarna leer je hoe je alles uit elkaar kunt houden. Zo word je wegwijs en kun je na de workshop de Poolster aanwijzen. Als er nog tijd over is, nemen de vrijwilligers van de sterrenwacht je mee naar de grote koepel, waar je zelf door de telescopen naar het heelal kunt kijken.

Aanmelden / reserveren
Aanmelden / reserveren voor de workshop ZINiN BreinReis junior ‘Sterrenbeelden leren kennen’ kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk.

Wanneer

Prijzen

Deelnameprijs
€ 2,50