navigatie overslaan

IVN Lezing over de bever

Op woensdag 29 maart kun je in het Buitencentrum in Nijverdal genieten van een bijzondere lezing over de bever.

+ 1 foto's

Bever bij Hancate
Vorig jaar is voor het eerst sinds mensenheugenis weer een bever in onze gemeente gespot. De meeste mensen kennen de bever alleen van foto’s en weten weinig van het dier. Daarom heeft IVN Hellendoorn-Nijverdal beverdeskundige Willy de Koning uitgenodigd om ons van alles over dit prachtige dier te vertellen en te laten zien.
Willy de Koning woonde tot 2004 tien jaar lang in Nijverdal. Sinds 2007 volgt en filmt ze Bevers. En hoe! Ze is als autodidact uitgegroeid tot een beverdeskundige die wordt geraadpleegd door professionals, waterschappen, natuurorganisaties en overheden.

Unieke beelden
Ze houdt voor ons een actuele Powerpointpresentatie van 45 min. met schitterende foto's. Ze laat daarbij diverse bever-gerelateerde attributen zien: tanden, keutels, schedel etc. Na een korte pauze zien we haar film 'Bevers in Nederland' met unieke beelden en geluiden van deze voor onze gemeente nieuwe diersoort. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Lezing Buitencentrum
De lezing start op woensdag 29 maart om 19.30 uur in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (zij-ingang), Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Van tevoren opgeven is niet nodig. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Informatie: Ton Kappert 06 - 2815 1298

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.